Muziek bij de uitvaart

Persoonlijke uitvaartmuziek

Muziek is vaak een belangrijk onderdeel bij het afscheid van een dierbare. Voor veel mensen kan juist muziek zeggen wat moeilijk in woorden kan worden uitgedrukt. Muziek draagt sterk bij aan de sfeer. Bij een begrafenis of crematie kan muziek herinneringen naar boven brengen en helpen om emoties of gevoelens uit te drukken. Persoonlijk gekozen begrafenis- of crematiemuziek kan nabestaanden helpen om gedachten te verwoorden en troost te bieden. Bovendien kan de tekst van een liedje gebruikt worden als rouwtekst voor een eventuele toespraak bij een begrafenis.

Afscheidsmuziek kiezen

Welke muziek vindt u passen bij de uitvaartplechtigheid? Klassiek, modern, Nederlandstalig of anders? Op het internet zijn lijsten met veel gespeelde uitvaartmuziek te vinden. Sommige van deze muziekstukken of liedjes zijn speciaal voor begrafenissen en crematies geschreven. U mag ook heel andere muziek kiezen, zoals muziek waar de overledene van hield, of muziek als onderdeel van de liturgie die u tijdens de afscheidsplechtigheid gebruikt. Uw uitvaartbegeleider kan u helpen een keuze te maken.

Muziek in uitvaartcentrum Slingehof

De aula in ons uitvaartcentrum Slingehof beschikt over een moderne en veelzijdige geluidsinstallatie. Daarmee kunt u tijdens de uitvaartplechtigheid uw persoonlijke muziekkeuze ten gehore brengen. U kunt de muziek aanleveren op cd, usb-stick of digitaal via de mail. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het aanwezige orgel. Wilt u foto’s en filmpjes laten zien, dan kunt u gebruik maken van onze beamer.

Uitvaartplechtigheid vastleggen

Een audio/video-opname van de uitvaart is een tastbaar, waardevol aandenken. Als u wilt, kunt u de uitvaartplechtigheid in uitvaartcentrum Slingehof laten vastleggen op een usb-stick.

 

Hulp nodig bij het kiezen van muziek bij de uitvaart? Neem contact op.

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827