Uw leven, uw uitvaartwensen

Leg uw levenswensen vast

Wat vindt u belangrijk in uw leven? Wat nú voor u van waarde is, geeft richting aan uw wensen voor straks, als u er niet meer bent. Veel mensen denken liever niet na over de dood. Laat staan over hun eigen uitvaart. Toch is het een prettige gedachte dat uw afscheid past bij wie u bent en wat u belangrijk vindt. Bovendien is het voor uw nabestaanden een zorg minder als zij bij het regelen van uw begrafenis of crematie op de hoogte zijn van uw uitvaartwensen.

Afscheid met aandacht voor uw leven en verhaal

Zoals u is er maar één. Uw levensverhaal is uniek. Voor u en uw nabestaanden kan stilstaan bij uw leven bijdragen aan een waardevol afscheid en een liefdevol loslaten. Voor de een hoort bij zo’n uitvaart een passend afscheidswoord, een persoonlijke muziekkeuze en een groots afscheid met veel bezoekers. De ander kiest voor kindertekeningen of een bijzondere rouwstoet en een intiem afscheid in kleine kring. Om van uw uitvaart een bijzondere gebeurtenis te maken, zijn er vele mogelijkheden. Wij helpen u graag om het afscheid in te vullen met aandacht voor uw leven en verhaal.

Formulier voor vastleggen uitvaartwensen

Voor iedereen die wil dat zijn nabestaanden zijn uitvaartwensen kennen, heeft De Laatste Eer Drachten een wensenformulier ontwikkeld. Dit kunt u invullen en naar behoefte op elk gewenst moment aanpassen. Natuurlijk is het ook handig om te weten welke kosten de uitvaart zoals u die voor ogen heeft met zich meebrengt.  Dan kunt u daar rekening mee houden bij het kiezen van een uitvaartverzekering of het reserveren van een spaarbedrag. 

Uitvaart alvast regelen

Wilt u zelf de regie houden over uw eigen uitvaart? Of geeft het u gewoon een rustig gevoel als uw uitvaart alvast geregeld is? Maak dan een afspraak met een van onze uitvaartverzorgers. Samen met hem of haar spreekt u de uitvaart door en legt u uw wensen bij overlijden vast.

Wat gebeurt er met uw uitvaartwensen?

Na iemands overlijden bespreekt de uitvaartverzorger het wensenformulier met de nabestaanden. Meestal respecteren nabestaanden de persoonlijke wensen die u op het wensenformulier heeft vastgelegd en vormen die wensen het uitgangspunt bij het vormgeven van de uitvaart. Wilt u zorgen dat uw wensen afdwingbaar zijn, dan kunt u uw wensenformulier rechtsgeldig maken door ze notarieel te laten vastleggen.

 

Maak een afspraak voor het doorspreken van uw uitvaartwensen

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827