Uitvaartkosten

Wat kost een uitvaart?

Geen twee mensen zijn hetzelfde. Ieder mens heeft zijn eigen levensverhaal. Ook iedere uitvaart is daarom uniek. De een kiest voor een groots afscheid met veel mensen, een chique rouwauto en veel bloemen. De ander voelt zich prettiger bij een intiem afscheid in kleine kring, met een eenvoudige afscheidsbijeenkomst en eigen rouwvervoer. Alles is mogelijk. U begrijpt dat de uitvaartkosten grotendeels afhangen van uw persoonlijke wensen.

Gemiddelde uitvaartkosten

Een begrafenis kost over het algemeen meer dan een crematie. Maar voor zowel een begrafenis als crematie geldt dat de kosten vooral samenhangen met de keuzes die u maakt. Een gemiddelde begrafenis kost in ons land tussen de €7.000 en €10.000 (dit is m.n. afhankelijk van de kosten begraafplaats). Een crematie ligt rond de € 5.500,- .

Kosten voor de laatste verzorging van de overledene, de kist en de diensten van de uitvaartverzorger, gelden voor vrijwel elke uitvaart. Bijkomende kosten zijn die voor bijvoorbeeld het opbaren, het rouwvervoer, een luxe kist, huur van een locatie voor de afscheidsplechtigheid, catering, sprekers, inzet van dragers, bloemstukken, een grafsteen, rouwkaarten en rouwadvertenties.

Kosten begrafenis of crematie en uitvaartverzekering 

Wij kunnen het verdriet niet wegnemen, maar we kunnen u wel ondersteunen bij praktische zaken. Bij De Laatste Eer Drachten helpen we u daarom graag om uw wensen in kaart te brengen en inzicht te krijgen in de bijbehorende kosten. Als u wilt, kijken we ook samen met u naar uw mogelijkheden om deze kosten te betalen. Heeft u niet voldoende geld beschikbaar voor het betalen van een uitvaart, dan is een uitvaartverzekering of een deposito echt aan te raden. U kunt bij ons kiezen uit verschillende bedragen zodat de hoogte van uw verzekering goed is afgestemd op uw uitvaartwensen.

Wilt u direct inzicht in de kosten van uw uitvaart?

 Maak dan gebruik van onze uitvaartcalculator. Hier krijgt globaal inzicht van mogelijkheden en de kosten die daar aan verbonden zijn. Ook krijgt u een (verzekerings-) advies voor eventuele tekorten.

Uitvaartverzekering bij De Laatste Eer Drachten

Een uitvaartverzekering bij De Laatste Eer Drachten betekent voor u dat u verzekerd bent bij een solide, degelijke organisatie met bijna 20.000 leden. U bepaalt zelf of aan de hand van de uitvaartcalculator, de hoogte van het verzekerde bedrag. Bij overlijden verzorgen wij de uitvaart tegen ledentarieven

 

 

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827