Uitvaartmogelijkheden

Zelf uw uitvaart samenstellen

Een uitvaart gaat over delen van ervaringen en levensverhalen. Over de betekenis die iemand had, zijn passies en eigenheid, maar ook over het delen van pijn en verdriet. Het is een moment van stilstaan bij de mens die de overledene was. Iedere uitvaart is uniek en de uitvaartmogelijkheden zijn daarom talloos. Graag vertellen we u daar meer over.

Een uitvaart die is afgestemd op uw wensen

In het verleden regelden buren en familieleden meestal de begrafenis van hun dierbaren. Vanaf het einde van de 19e eeuw werd de uitvaartzorg steeds meer beschouwd als een zaak van algemeen belang, waar een vereniging het beste voor zou kunnen zorgen. Vanaf 1918 organiseert De Laatste Eer Drachten de uitvaarten van een groeiend aantal leden en niet-leden in en rond Drachten. In de loop van de jaren is er veel veranderd op het gebied van uitvaarten. Vroeger verliep een uitvaart nogal standaard. Tegenwoordig maken mensen persoonlijke keuzes en zijn er veel meer uitvaartmogelijkheden. Het is goed om tijdig over uw eigen wensen na te denken en vast te leggen of te delen hoe u wilt dat uw uitvaart er uitziet.

Begraven of cremeren?

Een van de eerste keuzes die u kunt maken is die voor begraven of cremeren. En heeft u ideeën of wensen voor de kist, de plek waar u wilt worden opgebaard, de muziek tijdens de uitvaartplechtigheid of soort bloemen? Hoe wilt u naar uw laatste rustplaats worden vervoerd?  Dan kunt u dit vastleggen voor uw nabestaanden. Wij hebben hier een speciaal boekje voor genaamd "wensen voor later"

Ervaren uitvaartverzorgers

Vindt u het lastig om na te denken over eigen uitvaartwensen, of wilt u meer weten over de vele mogelijkheden? Onze ervaren en gekwalificeerde uitvaartverzorgers denken graag met u mee. Neemt u gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. We kunnen dan meteen inzicht geven in zaken als kosten en verzekeringen.

 

Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827