Bekijk online

Menselijke kwetsbaarheid
en sterfelijkheid

Het zijn onrustige en onzekere tijden. Nog maar nauwelijks bekomen van corona is er nu de oorlog in Oekraïne. In beide gevallen worden we onzacht geconfronteerd met de menselijke kwetsbaarheid en sterfelijkheid. In het vrije, welvarende Nederland mogen we ons gelukkig prijzen. Toch merken we dat veel mensen gaan nadenken over hun eigen sterfelijkheid. Wilt u hierover eens van gedachten wisselen? Bijvoorbeeld over uw persoonlijke uitvaartwensen of over een uitvaartverzekering? Ons team van uitvaartverzorgers neemt graag alle tijd voor u. Kom vrijblijvend langs en maak eens kennis. U bent van harte welkom! 

hilda_de_haan.png

button5.png


Ontvang GRATIS het boekje ‘Slingehof’

Bent u nog nooit in uitvaartcentrum Slingehof geweest? Of kent u ons van vóór onze verbouwing in 2019? Kom dan eens langs en ontdek onze sfeervolle aula, koffiekamer, familie­kamer en meer. Bent u niet in de gelegenheid? Ontvang dan gratis onze kennismakingsbrochure. Dit boekje kunt u bestellen via de onderstaande knop. Vergeet s.v.p. niet om uw adresgegevens te vermelden.

bestel-gratis.png

gastvrij-slingehof-logo.png


Blijven uw nabestaan­den met een schuld zitten?

Wist u dat 70% van alle mensen met een uitvaartverzekering onderverzekerd is? Dit betekent dat hun toekomstige uitvaart meer kost dan hun verzekering vergoedt. Daardoor blijven hun nabestaan­den met een schuld zitten. Misschien goed om hier eens bij stil te staan. Want de kosten van een uitvaart zijn de laatste jaren flink gestegen. Gemiddeld kost een uitvaart nu 6.500 euro. Wilt u weten of u voldoende verzekerd bent? Of wilt u meer weten over het afsluiten van een uitvaartverzekering? Onze verzekeringsexpert Peter Dirksen informeert u hier graag over.

Peter-Dirksen1.png

button-contact-verzekeringen.png


TREND: duurzaam resomeren

Vroeger koos iedereen voor een begrafenis; veel keus was er ook niet. Maar de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig kiest 62% van alle Nederlanders voor cremeren en ongeveer 38% voor begraven. En er komen steeds nieuwe uitvaartmethoden bij. Zoals resomeren, ook wel watercrematie genoemd. Bij resomeren wordt het lichaam van een overledene opgelost in een wateroplossing via een chemisch proces. Daarna blijft alleen kalkachtig poeder over. Reso­meren is milieuvriendelijker dan cremeren of begraven. Waarschijnlijk wordt resomeren binnenkort toegestaan zodra de nieuwe Uitvaartwet wordt ingevoerd. De eerste resomatie locatie staat in Den Haag en verspreid over het land volgen er meer. Wilt u meer weten over deze duurzame uitvaartvorm? Onze uitvaartverzorgers vertellen u er graag meer over.

button5.png

resomeren1.png


Een stukje historie

Een eeuw geleden werden begrafenissen op het platteland nog geregeld door de vrienden, familie én buren van de overledene. Kunt u zich dat voorstellen? Niet elke buurman of buurvrouw was even bedreven in zijn of haar uitvaarttaak. Geen wonder dat in de loop der tijd begrafenis­verenigingen ontstonden. Zo ook De Laatste Eer Drachten. Onze uitvaartvereniging werd opgericht in 1918 door de inwoners van enkele straten in het Drachtster centrum. Sindsdien is er veel veranderd in en rond Drachten. In ons eigen uitvaartcentrum Slingehof hebben we nu een sfeervolle, eigentijdse aula met koffiekamer, familie­kamer en opbaarkamers. ‘Liefdevol Loslaten’ in alle rust op uw eigen manier: dát is De Laatste Eer anno 2022. Wilt u eens rondkijken in ons uitvaartcentrum? Kom dan vrijblijvend langs tijdens onze inloopavond. 

button2.png


Bezoek onze inloopavond

Een uitvaart draait om liefdevol loslaten. De Laatste Eer ondersteunt u daarbij. Graag vertellen we u er meer over tijdens onze inloopavond. Onze uitvaartverzorgers en verzekeringsexpert staan u dan graag te woord. Dus hebt u vragen over uw uitvaartverzekering? Of wilt u gewoon eens rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof?

U bent van harte welkom!

  • 13 juni      19.00 – 20.30 uur

button5.png

voorjaar1.png