Team

Een uitvaart is tegenwoordig veel meer dan afscheid nemen. Steeds vaker willen mensen de uitvaart invullen op een heel persoonlijke wijze. Een invulling die recht doet aan het karakter en de levensweg van de overledene. Het team van De Laatste Eer Drachten ondersteunt u hierbij. Wij helpen u om de uitvaart te verzorgen met een open blik naar tradities, levensovertuigingen en persoonlijke wensen van zowel de overledene als de nabestaanden.

Arjan Siersema, uitvaartverzorger

Het begeleiden van mensen in de moeilijkste periode van hun leven, daar draait het om. Het overlijden van een dierbare is natuurlijk één van de ingrijpendste gebeurtenissen in een mensenleven. Probeer in zo’n verdrietige periode maar eens de juiste keuzes te maken. Voor mij is het belangrijk om samen met de nabestaande(n) tot een mooi en liefdevol afscheid te komen. Ik neem daar waar nodig zaken uit handen en laat ook ruimte voor de familie om zelf dingen te regelen. Uiteindelijk hoop ik dat de nabestaanden met een goed gevoel terug kunnen kijken op het afscheid en zo hun dierbare liefdevol blijven herinneren.

Jeanet Werkman, uitvaartverzorgster

Het ontzorgen van families is mij op het lijf geschreven. Als iemand overlijdt is er veel te regelen en komt er veel op families af. Ik vind het heel bijzonder dat ik als uitvaartverzorgster deel uit maak van deze verdrietige periode binnen een familie. Wij bieden een luisterend oor, denken mee en staan de familie bij met advies en inspiratie. Op deze wijze neem je afscheid op een wijze die bij jou en je overleden dierbare past.

Patricia Buwalda, uitvaartverzorgster

Mijn werk als uitvaartverzorgster is iedere dag weer bijzonder, er is geen dag hetzelfde. Mijn rol is om mij in te leven in de familie, hun behoeftes en wensen. Samen kijken we naar de mogelijkheden, niet naar de onmogelijkheden. Het is fijn om in een team te mogen werken waarin ik zelf ook mijn eigen persoonlijkheid kan inbrengen en samen met mijn collega’s de uitvaart van a t/m z kan begeleiden. Met elkaar zijn we iedere dag weer bezig met een waardig afscheid, heel bijzonder om in mijn werk daar onderdeel van uit te maken.

Geraldine Dongelmans, uitvaartverzorgster

“Achter elke deur die opengaat, wacht een nieuw verhaal. Juist in de periode na een overlijden hebben nabestaanden iemand nodig die luistert naar hun persoonlijke wensen. Samen met u geef ik vorm aan een mooi passend afscheid.” Geraldine is uitvaarverzorgster en aanspreekpunt voor alles voor, tijdens en na de uitvaart.

Elly van Goethem, gastvrouw Slingehof

“Er is niets moeilijker dan loslaten. Met verlies moet je leren omgaan, dat heeft tijd nodig. Als gastvrouw probeer ik daar mijn steentje aan bij te dragen door de uitvaart zo perfect mogelijk te regelen. Het is mooi als het karakter en de levensweg van de overledene tot uiting komen tijdens de ceremonie. Ik zeg tegen de familie altijd: niks is fout en niks is verplicht rondom de uitvaart. Loslaten en rouwen mag je in Slingehof doen op je eigen manier. Daar vind je hier alle rust voor. In Slingehof is nooit haast of een dwingend tijdschema, dat is voor de nabestaanden heel fijn.”

Inge Maas, administratie

"Bij DLE Drachten is geen dag hetzelfde. Samen met gedreven en enthousiaste collega's draag ik mede zorg voor een bijzonder en betekenisvol afscheid. Ik assisteer de uitvaartverzorgers bij administratieve en eventueel ook overige werkzaamheden. Het is mijn taak om een dossier volledig en correct af te sluiten zodat ook de financiële afhandeling van een uitvaart goed gebeurd. Dat geeft ruimte om los te kunnen laten, zodat nabestaanden kunnen beginnen met rouwen. Dat vind ik belangrijk."

Jetske Terpstra, financieel medewerker

“Het feit dat De Laatste Eer dicht bij de mensen staat, maakt mijn werk een dankbare taak. Weten dat je een betrokken bedrijf gezond houdt, dat motiveert elke dag weer.” Jetske is financieel medewerkster bij De Laatste Eer sinds 2009 en is verantwoordelijk voor de financiële administratie en rapportages. Met haar gedegen branchekennis houdt zij bovendien de verzekeringsproducten up-to-date.

Peter Dirksen, adviseur uitvaartverzekeringen en nazorgconsulent

“Zorgen dat mensen weten dat ze alles goed geregeld hebben, zowel voor zichzelf als voor hun nabestaanden: dat maakt dit werk mooi, dat geeft inhoud.” Peter is adviseur uitvaartverzekeringen. Hij adviseert klanten graag helder en zonder kleine lettertjes over hun persoonlijke situatie, en is er voor hen als zij hun uitvaartverzekering willen regelen. Met begrip voor menselijke verhoudingen.

Hilda de Haan, directeur

Ieder mens is uniek, ieder afscheid is dan ook een afscheid wat past bij de overledene en diens familie en naasten. Samen met ons gehele team zorgen wij iedere dag weer voor een passend afscheid om liefdevol te kunnen loslaten. Wij verzorgen niet alleen de uitvaarten voor leden, maar ook voor niet-leden, verenigingen, partners in de uitvaartzorg. Maar ook de intensieve samenwerking met diverse ondernemingen in onze regio zorgen voor verbinding met als doel om de overledene en de familie te begeleiden in een waardevol afscheid.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer weten over een uitvaart in persoonlijke stijl? Of wilt u een voorgesprek voeren over uw uitvaart? Bel ons op (0512) 515 827 of stuur een e-mail.