Bekijk online
Welkom tijdens onze inloopbeurs

‘Uitvaart en de toekomst’

 
Is de dood eigenlijk een taboe? Praten we er tegenwoordig nog steeds liever niet over? Of zien we onze eigen sterfelijkheid steeds meer als iets natuurlijks. Iets dat hoort bij ons levensverhaal. De Laatste Eer Drachten wil alles rond uitvaarten bespreekbaar maken. We informeren u graag wat er zoal mogelijk is rond uitvaarten. Nu én in de toekomst. Daarom nodig ik u uit voor onze inloopbeurs ‘Uitvaart en de Toekomst’.


wanneer-en-waar.png 

Tradities rond uitvaarten veranderen. Mensen kijken nu bijvoorbeeld heel anders aan tegen cremeren in plaats van begraven. Ook doen nieuwe technieken en inzichten hun intrede. Tijdens onze inloopbeurs nemen we u graag mee langs allerlei ontwikkelingen. Wat is er nu en in de toekomst allemaal mogelijk op het gebied van uitvaarten? En wie zijn er in de regio Drachten eigenlijk actief in de uitvaartbranche? Ontdek het tijdens ‘Uitvaart en de Toekomst’. De toegang is vrij. Voor enkele lezingen dient u echter op onze website te reserveren.

U bent van harte welkom.

hilda_de_haan.png

button-meer-over.png


Even voorstellen:

Arjan Siersema, uitvaartverzorger

Arjan Siersema is sinds 2020 uitvaartverzorger bij DLE Drachten. Na een overlijden staat hij 24 uur per dag voor de nabestaanden klaar. ‘Maar ik ben nooit nadrukkelijk aanwezig. Het draait immers niet om mij, maar om de familie’, benadrukt Arjan. Hoe gaat hij als uitvaartverzorger eigenlijk om met de dood? Neemt hij het verdriet niet mee naar huis? Arjan: ‘Een uitvaart raakt je altijd. Natuurlijk voel ik de emotie van de nabestaanden. Maar ik kan het een plaats geven, het is mijn werk en ik heb een verantwoordelijkheid naar de familie. Dus triest? Ja en nee. Ik merk dat ik het juist mooi en waardevol vind om het gesprek aan te gaan met de nabestaanden. Praten over de overledene. Herinneringen ophalen, hoe was hij of zij? En hoe kunnen we samen een afscheid organiseren dat recht doet aan de overledene en aan de nabestaanden. Een uitvaart mag traditioneel of heel eigentijds en persoonlijk; bij DLE Drachten respecteren we ieders wensen. Mensen hebben vaak allerlei vragen over een uitvaart. Wat moet en wat mag er eigenlijk? U kunt dan altijd bij mij langskomen in uitvaartcentrum Slingehof. Dit kan zonder afspraak. Even bellen via 0512 - 515827 of een e-mail sturen kan natuurlijk ook. Lees het hele interview >>>

arjan-siersema.png


Hoe kom je bij de inloggegevens
van een overleden familielid?

Bijna iedereen zit tegenwoordig op internet. Online shoppen, overheidszaken regelen en misschien gebruikt u ook social media. Veel mensen hebben daardoor allerlei inloggegevens van vele accounts. Maar stel dat een dierbare overlijdt en die inloggegevens blijken zoek. Of zelfs de toegangscodes van de mobiel of computer zijn zoek. Dan kunnen de nabestaanden soms ook niet bij foto’s en andere digitale documenten van de overledene. Wat kunt u dan doen? Hierover leert u meer tijdens onze lezing ‘Data na je dood: springlevend’. Deze kunt u bijwonen op onze inloopbeurs ‘Uitvaart en de Toekomst’. Maar ook zonder onze lezing kunt u zelf al heel veel doen. Wilt u weten hoe u wachtwoorden veilig achterlaat voor uw nabestaanden? Lees hier onze vijf tips >>>


deposito1.png

Net als alle dagelijkse uitgaven zijn ook de gemiddelde kosten van een uitvaart gestegen. Veel mensen met een uitvaartverzekering kunnen hierdoor onderverzekerd zijn – zonder dat ze dit zelf weten. Voor hun nabestaanden betekent dit dat er mogelijk te weinig geld is om de uitvaart te betalen. Met een uitvaartdeposito kunt u dit voorkomen. Een deposito kan een verstandige aanvulling zijn op uw huidige verzekering.

Met een deposito legt u via één of meer stortingen geld opzij voor uw uitvaart. Hiermee biedt u uw nabestaan­den extra financiële zekerheid na uw overlijden. Een deposito kent geen leeftijdsgrens, en er is geen gezondheidsverklaring nodig. Veel mensen op leeftijd kiezen daarom voor een deposito om hun bestaande verzekering aan te vullen. Om die reden nemen ook mensen met een aandoening of zwakke gezondheid vaak een deposito.

lees-meer-deposito.png


Welkom op onze inloopochtenden en -avonden

Een uitvaart draait om liefdevol loslaten. De Laatste Eer ondersteunt u daarbij. Graag vertellen we u er alles over tijdens onze inloopochtenden en -avonden. Onze uitvaartverzorgers en verzekeringsexpert staan u dan graag te woord. Wilt u gewoon eens rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof? Of hebt u vragen over uw uitvaartverzekering? U bent van harte welkom!

Inloopochtenden
10.00 – 12.00 uur

• donderdag 20 april 2023

Inloopavonden
19.00 – 20.30 uur

• maandag 3 april 2023
• maandag 1 mei 2023

 


Hebben wij uw correcte gegevens?

Met uw uitvaartverzekering van DLE-drachten bent u automatisch ook lid van onze uitvaartvereniging. Om al onze leden goed te blijven verzekeren en informeren, hebben wij van iedereen de juiste contactgegevens nodig. Bent u onlangs misschien verhuisd? Heeft u een nieuw telefoonnummer gekregen? Of heeft u een andere bankrekening gekregen? Geeft u dit dan aan ons door. Zo blijft u steeds de juiste informatie ontvangen over uw polis. En zo blijft ook de afschrijving van uw premie keurig op orde.

Twijfelt u of wij uw juiste gegevens hebben?

neem-contact-op.png