Welkom tijdens ‘Uitvaart en de Toekomst’

Uitvaarten veranderen razendsnel. Tradities verdwijnen en nieuwe gebruiken komen. Mensen kijken bijvoorbeeld al heel anders naar cremeren in plaats van begraven. Ook doen nieuwe technieken en inzichten hun intrede. Tijdens ‘Uitvaart en de Toekomst’ nemen we u graag mee langs diverse ontwikkelingen. Wat is er zoal mogelijk vandaag en verder in de toekomst? En wie zijn er in de regio Drachten eigenlijk actief in de uitvaartbranche? Ontdek het tijdens ‘Uitvaart en de Toekomst’. U bent van harte welkom in uitvaartcentrum Slingehof.

Voor iedereen

‘Uitvaart en de Toekomst’ is toegankelijk voor iedereen. Of u nu particulier bent of beroepsmatig geïnteresseerd. Reserveren is alleen nodig voor de lezingen. De rest van het programma is vrij toegankelijk. U mag gewoon rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof.

Vrije toegang

9.30 uur ontvangst met koffie/thee, 9.50 uur opening door Hilda de Haan, directeur DLE Drachten, Infobeurs regionale uitvaartbranche, 13.00 uur einde

Lezing ‘Resomeren - watercrematie’    (10.00 tot 11.00 uur)

Ooit koos iedereen voor een begrafenis. Maar al 62% van alle Nederlanders kiest tegenwoordig voor cremeren. En er komen steeds nieuwe uitvaartmethoden bij. Zoals resomeren, ook wel watercrematie genoemd. Bij resomeren wordt het lichaam van een overledene opgelost in een wateroplossing via een chemisch proces. Daarna blijft alleen kalkachtig poeder over. Het Nederlandse bedrijf Aquasolve ontwikkelt en produceert resomatieapparatuur. De heer Mookhram, directeur, legt uit hoe resomeren werkt. En wat de verschillen zijn met traditionele uitvaarten. Ook gaat hij in op de milieuvoordelen. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

De-heer-Mookhram.png

 

Lezing ‘Data na je dood: springlevend’    (11.30 tot 12.30 uur)

 Wanneer iemand is overleden, laat deze tegenwoordig vaak een heel ‘spoor’ na van digitale informatie. Bijvoorbeeld op social media. Omgekeerd is digitale informatie na een overlijden soms ineens nergens meer te vinden. Of niet meer toegankelijk omdat passwords ontbreken. Sander van der Meer, voormalig forensisch ICT-specialist, richtte hiertoe Digital Life Legacy op. Een kennis- en expertisecentrum rond de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. Hij vertelt hoe persoonsgegevens na de dood vaak nog springlevend blijven. En over de consequenties en mogelijkheden daarvan. Bijvoorbeeld hoe het opzeggen van een account per ongeluk kan leiden tot het aanvaarden van de erfenis. En hoe de vingerafdruk van een overledene zelfs na de uitvaart veiliggesteld kan worden. Bijvoorbeeld om een telefoon of notebook te ontgrendelen. Of als dierbare herinnering. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

 sander-van-der-meer-1.png

 

Infobeurs regionale uitvaartbranche

Wie zijn er in de wijde omtrek van Drachten eigenlijk actief in de uitvaartbranche? Maak kennis met uiteenlopende bedrijven en organisaties uit de uitvaartbranche. Stel gerust uw vragen over verzekeringen, uitvaartzorg, gedenkbeelden, (natuur)begraafplaatsen, notariszaken, erfrecht en meer.  Een kijkje in de toekomst geven we u ook met een kist van ‘mycelium’, een organisch weefsel van schimmeldraden, vaak van paddenstoelen. Tijdens de infobeurs in de koffiekamer van uitvaartcentrum Slingehof kunt u kennismaken en netwerken met de vele deelnemers. Zij beantwoorden graag al uw vragen. U kunt gewoon binnenlopen.


Over Uitvaartcentrum Slingehof

Slingehof is een sfeervol uitvaartcentrum aan de rand van Drachten. In Slingehof is nooit haast. Het is een plek waar families liefdevol kunnen loslaten in alle rust en op hun eigen manier. Het uitvaartcentrum beschikt over een aula voor ongeveer 90 mensen, een koffiekamer, familie­kamer en vier opbaarkamers. Het uitvaartcentrum ligt naast begraafplaats Slingehof van de gemeente Smallingerland.

Parkeren en bereikbaarheid

Uitvaartcentrum Slingehof is gemakkelijk bereikbaar met de auto en heeft voldoende gratis parkeerruimte. Per bus is Slingehof bereikbaar met buslijn Qliner 304 en 314  (halte Eems/Himsterhout). Het uitvaartcentrum is goed toegankelijk voor mindervaliden.

Vragen?

Neem gerust contact op