Bekijk online

Terug naar de natuur

 Vorige maand verwelkomden we vele bezoekers tijdens onze inloopbeurs ‘Uitvaart en de Toekomst’. Het was een drukte van belang in uitvaartcentrum Slingehof. De exposanten en sprekers schetsten een interessant toekomstbeeld van wat er zoal mogelijk is rond uitvaarten. Bij de toekomst denk je al gauw aan geavanceerde nieuwe technologieën. Haaks daarop is er andere ontwikkeling gaande die ik graag wil belichten: de natuurbegrafenis. Bepaald niet hightech en juist zo sober en duurzaam mogelijk. De natuurbegrafenis wordt steeds populairder en daarom vertellen we u er graag meer over. Ik wens u veel leesplezier en inspiratie.

hilda_de_haan.png


Een natuurbegrafenis…
kan dat in Friesland?

Steeds meer mensen kiezen voor een natuurbegrafenis. In Friesland kan dit in Nieuwehorne en Sondel. Beide begraafplaatsen zijn een oase van rust en natuur waar mensen hun eigen laatste rustplaats mogen kiezen. Bij natuurbegrafenissen maken families vaak ook gebruik van Uitvaartcentrum Slingehof in Drachten. Want op de natuurbegraafplaats zelf zijn de faciliteiten eenvoudig en beperkt. In Uitvaartcentrum Slingehof beschikken de families dan over een opbaarkamer, familie­kamer, aula en koffiekamer.

 natuurbegravenis.png

button-leesmeer.png


Even voorstellen:

Inge Maas, administratie en assistent-uitvaartverzorger

Inge Maas werkt nu bijna een jaar bij De Laatste Eer Drachten. Er is voor haar een heel nieuwe wereld opengegaan. Inge: ‘Ik had nooit gedacht dat het zoveel voldoening zou geven om iets te betekenen voor de nabestaanden.’ Naast haar administratieve taken ondersteunt Inge de uitvaartverzorgers. ‘Dat gaat om allerlei werkzaamheden. Van rouwkaarten, bloemen en post tot aangifte van overlijden doen bij de gemeente.’ Wanneer de overledene thuis is opgebaard, verzorgt Inge af en toe de controle als dat qua planning handig is voor een uitvaartverzorger. ‘Ik ga dan bij de familie langs om te kijken of de overledene er nog vredig en toonbaar bij ligt. Ik probeer zo zorgzaam en respectvol mogelijk om te gaan met de overledene. Voor de nabestaanden kan dat heel betekenisvol zijn; bij rouwverwerking helpen ook de kleine dingen.’ In haar eigen omgeving merkt Inge regelmatig dat mensen niet nadenken over hun eigen uitvaart. ‘Ik leg dan uit dat het voor nabestaanden een hele geruststelling is als je je uitvaartwensen hebt opgeschreven. Bij DLE hebben we hiervoor het boekje Wensen voor Later dat gratis bij ons verkrijgbaar is. Wilt u dit boekje ontvangen? U kunt gewoon bij mij langskomen zonder afspraak, in uitvaartcentrum Slingehof. Ook kunt u mij een e-mail sturen of even bellen met 0512 515827. Lees het hele interview >>>

inge-maas.png


Doe eens een gok...

Hoeveel kost uw eigen uitvaart?


Een uitvaart is tegenwoordig duur. Misschien wel veel duurder dan u denkt. Dekt uw huidige uitvaartverzekering zo’n hoog bedrag wel? Als uw verzekerde bedrag te laag is, levert dat een nare financiële verrassing op voor uw nabestaanden wanneer u onverhoopt overlijdt. Doet u eens een gok… wat kost volgens u een crematie of begrafenis? Bereken eenvoudig uw eigen uitvaartkosten: lees meer >>> 

doe-eens-een-gok.png


Wilt u eens rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof?

Bezoek onze inloopochtend of -avond

 Een uitvaart draait om liefdevol loslaten. De Laatste Eer ondersteunt u daarbij. Graag vertellen we u er alles over tijdens onze inloopochtenden en -avonden. Onze uitvaartverzorgers en verzekeringsexpert staan u dan graag te woord. Wilt u gewoon eens rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof? Of hebt u vragen over uw uitvaartverzekering? U bent van harte welkom!

Inloopochtenden
10.00 – 12.00 uur
  • donderdag 25 mei
  • donderdag 15 juni
  • donderdag 21 september
Inloopavonden
19.00 – 20.30 uur
  • maandag 5 juni
  • maandag 4 september

algemene-ledenvergardering.png

Wij nodigen u van harte uit voor de algemene ledenvergadering op:

24 mei a.s.
20.00 – 21.30 uur

Uitvaartcentrum Slingehof
Overstesingel 1 te Drachten

De stukken voor de algemene ledenvergadering liggen ter inzage in uitvaartcentrum Slingehof.