Bekijk online

Nadenken over je eigen uitvaart?

Misschien niet leuk, maar wel heel verstandig

 De zomer is een tijd van licht en optimisme. Voor de meeste mensen niet bepaald het moment om na te denken over hun eigen uitvaart. Toch hebben we de voorbije zomermaanden verscheidene mensen geholpen met het regelen van hun eigen begrafenis of crematie bij leven. Waarom zou je daarover willen nadenken? En hoe regel je zoiets? Nadenken over uw eigen uitvaart is misschien niet leuk, maar het kan wel antwoorden geven op belangrijke vragen. ‘Hoe moet mijn uitvaart er later uitzien en hoe leg ik dat voor aan mijn nabestaanden?’ Ook kan het gaan over financiële zaken die belangrijk zijn voor uw nabestaanden: ‘Ben ik eigenlijk wel goed verzekerd?’ In deze nieuwsbrief vertellen we u er alles over. Ik wens u veel leesplezier en inspiratie.

hilda-550px.png


Je eigen uitvaart regelen bij leven

Hoe werkt dat?

 Steeds meer mensen regelen hun eigen uitvaart al voordat ze komen te overlijden. Vroeger was zoiets ondenkbaar, maar tegenwoordig is dat heel gewoon. Maar waarom zou je dat doen, je eigen begrafenis of crematie alvast regelen? Soms gaat het om mensen met een ernstige ziekte. Of mensen op hoge leeftijd. Maar vaak er zijn ook heel andere aanleidingen. Bijvoorbeeld wanneer u uw testament aan het opstellen of veranderen bent. Op onze website leest u meer over het regelen van een uitvaart bij leven. Eén ding is zeker: voor uw nabestaanden geeft het veel duidelijkheid wanneer u uw uitvaartwensen al bij leven hebt opgeschreven. Speciaal hiervoor hebben we het boekje ‘Wensen voor later’ gemaakt. Wilt u eens praten over het regelen van uw uitvaart bij leven? Vraag dan een adviesgesprek aan. LEES MEER >>>

button-adviesgesprek.png

 

mensen-in-het-bos.png


Ontvang gratis de brochure

‘Een goede uitvaartverzekering voor elk budget’

 Als lid van DLE Drachten hebt u één of meer uitvaartverzekeringen bij ons. Heel verstandig: dit geeft uw nabestaanden financiële zekerheid. Toch is het goed om regelmatig te bekijken of uw verzekering nog wel aansluit op uw situatie. Hebt u nog wel de juiste polis, en is uw verzekerde bedrag nog wel voldoende? Want de kosten van een uitvaart zijn de laatste jaren sterk gestegen. Daardoor zijn mensen soms onderverzekerd terwijl ze denken dat ze goed verzekerd zijn. Ook kan het zijn dat u een andere kijk hebt gekregen op uw uitvaartwensen. Dan is het wel zaak om uw verzekering daarop aan te sluiten. Gelukkig hebben we bij DLE Drachten voor elk budget een passende uitvaartverzekering. In onze nieuwe brochure vindt u alle mogelijkheden op een rij. Wij sturen u de brochure graag kosteloos toe: klik op de button hieronder.

button-brochure.png

brochure-verzekeringen.png


Begraven of cremeren?

De verschillen op een rij

 Vroeger was het bij een sterfgeval heel overzichtelijk: de overledene werd begraven. Tegenwoordig is dat heel anders. Wist u dat 67% van alle uitvaarten crematies betreft? De keuze voor begraven of cremeren is natuurlijk heel persoonlijk. Vaak spelen religie en cultuur hierbij ook een rol. Daarnaast is het vaak een geldkwestie. Want begraven is duurder dan cremeren. Beide keuzes hebben ook heel praktische voors en tegens. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van een graf. Wilt u meer weten over de verschillen tussen begraven en cremeren? We hebben het allemaal voor u op een rij gezet: klik op de button hieronder.

button-leesmeer-1.png


Rouwcafé

Verwerk verlies en rouw met lotgenoten

 Na het overlijden van een dierbare is de rouw vaak een zware periode. Dan kan het helpen om over uw verlies te praten met lotgenoten. Daarom organiseert DLE Drachten regelmatig het Rouwcafé in uitvaartcentrum Slingehof. U kunt dan op een ongedwongen manier ervaringen en ideeën met elkaar delen en vragen stellen. Dit onder het genot van een kopje koffie of thee. Het Rouwcafé is toegankelijk voor iedereen die te maken heeft (gehad) met de dood, verlies en rouw. Aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom.

Donderdag 14 december

vanaf 10.00 uur
Uitvaartcentrum Slingehof
Overstesingel 1, 9204 KJ Drachten


button-mail.png
of
button-bel.png

rouwcafe.png


Wilt u eens rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof?

Bezoek onze inloopochtend of -avond

 Een uitvaart draait om liefdevol loslaten. De Laatste Eer ondersteunt u daarbij. Graag vertellen we u er alles over tijdens onze inloopochtenden en -avonden. Onze uitvaartverzorgers en verzekeringsexpert staan u dan graag te woord. Wilt u gewoon eens rondkijken in uitvaartcentrum Slingehof? Of hebt u vragen over uw uitvaartverzekering? U bent van harte welkom!

Inloopochtenden

10.00 – 12.00 uur

  • donderdag 19 oktober
  • donderdag 16 november
Inloopavonden

19.00 – 20.30 uur

  • maandag 2 oktober
  • maandag 6 november

slingehof1.png


Nazorg bij overlijden

 Wanneer iemand een partner of ander gezinslid verliest, heeft dat een enorme impact. Emotioneel is het zwaar, en daar bovenop zijn er veel zaken te regelen. DLE Drachten wil de nabestaanden zo goed mogelijk ondersteunen; niet alleen voor en tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Dit noemen we de ‘nazorg’. Tijdens een nazorggesprek bespreken we met de nabestaande(n) hoe het gaat. Ook bekijken we of er ondersteuning nodig is. Dat kan gaan over het regelen van allerlei praktische zaken, maar ook of er behoefte is aan rouwbegeleiding. Wilt u meer weten over onze nazorg? Klik dan op de button hieronder.

button-leesmeer-1.png