Begraven

Mogelijkheden voor begraven

Gaat de voorkeur van de overledene en de nabestaanden uit naar begraven? Meestal kunt u terecht op de begraafplaats van uw keuze. Daarbij kunt u beschikken over een familiegraf. Van het familiegraf huurt u voor een vastgestelde periode het gebruikersrecht. U bepaalt dan als nabestaande zelf wie erin worden begraven. Verlenging van de huurperiode is over het algemeen mogelijk. Voor het plaatsen van monumenten en gedenktekens gelden per begraafplaats verschillende voorschriften en regels. De uitvaartverzorger van De Laatste Eer Drachten kan u uitgebreid informeren over het begraven in de omgeving.

Begraafplaatsen in en rond Drachten

De gemeente Smallingerland heeft vier algemene begraafplaatsen.

Begraafplaats Slingehof, Overstesingel 1 te Drachten.

Hier worden nieuwe huurgraven uitgegeven. Deze begraafplaats beschikt ook over een urnenveld met urnenmuur. Sinds kort is het ook mogelijk om as te verstrooien op deze begraafplaats. Dit kan dan op een algemeen strooiveld of op een "eigen" stukje grond

Zuiderbegraafplaats, Burgemeester Wuiteweg 89 te Drachten.

Dit is de oudste algemene begraafplaats. De meeste bestaande graven zijn hier koopgraven, meestal familiegraven. Op deze begraafplaats worden binnenkort weer nieuwe huurgraven uitgegeven. Naast de algemene begraafplaats is hier ook een kerkelijk gedeelte. Graven worden hier uitgegeven via de PKN (Protestantse Kerk in Nederland). Ook hier is het sinds kort mogelijk om hier as te verstrooien op een "eigen" stukje grond of op het algemeen strooiveld

Noorderbegraafplaats

De Noorderbegraafplaats is eigendom van de PKN. De beheerder regelt de uitgifte van de graven. In overleg met de beheerder wordt een graf uitgegeven.

Begraafplaats “Jezus Leeft”, Folgerster Loane 74 en 76 te Drachtstercompagnie.

Deze begraafplaats is sinds augustus 2004 eigendom van de Gemeente Smallingerland. Alle graven op deze begraafplaats zijn huurgraven. Ze zijn uitsluitend geschikt voor het begraven van één persoon.

Begraafplaats “De Waldhof”, Rydwei te Opeinde.

Dit is de nieuwste algemene begraafplaats. Op deze begraafplaats zijn alleen 2-laags graven (boven op elkaar) gerealiseerd. U kunt hier een algemeen graf huren voor 10 jaar of een familiegraf voor 20 jaar. Op deze begraafplaats zijn ook een urnenveld, een urnenmuur en graven voor personen met een islamitische geloofsovertuiging te vinden. As kan hier verstrooid worden op het algemeen strooiveld of op een persoonlijk strooivak.

Tarieven van de begraafplaatsen van de gemeente Smallingerland vindt u hier

Meer informatie over begraven? Neem contact op.

 

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827