Nazorg na overlijden

DLE Drachten blijft u steunen

Loslaten doe je niet van de ene op de andere dag. Het kost tijd om te rouwen en een manier te vinden om verder te leven met een verlies. De ondersteuning van De Laatste Eer Drachten gaat daarom door na de uitvaart. Ook familie en vrienden, uitvaartverzorgers en professionals (via uw huisarts) kunnen u tot steun zijn bij het verwerkingsproces. Als nabestaanden kunt u na het verlies van een dierbare te maken krijgen met allerlei zakelijke en praktische zaken. Bijvoorbeeld een pensioen of uitkering regelen, diverse instanties inlichten en dingen regelen met de notaris. De Laatste Eer Drachten biedt u hierbij houvast en betrokkenheid. 

Nazorggesprek

Ongeveer zeven weken na de uitvaart neemt onze nazorgconsulent telefonisch contact met u op. Hij zal u vragen of u behoefte heeft aan een nazorggesprek. Zo’n gesprek is kosteloos en vrijblijvend. In een nazorggesprek bespreken we hoe het met u gaat en of u ondersteuning kunt gebruiken. Dat kan gaan over praktische zaken, maar ook of u behoefte heeft aan rouwbegeleiding. Heef u geen behoefte aan een nazorggesprek, dan respecteren we dat uiteraard. 

Onderwerpen tijdens een nazorggesprek

U heeft tijdens het nazorggesprek alle ruimte om vragen te stellen en kanttekeningen te plaatsen:

 • Heeft u behoefte om na te praten over de periode voorafgaand aan het overlijden, of over het leven van de overledene?
 • Zijn er zaken die administratief nog moeten worden afgehandeld?
 • Heeft u vragen over het overlijden of de omgang met het overlijden in de familie? Of over de uitvaart, de factuur of andere zaken?
 • Heeft u nog verdere ondersteuning nodig? 
Boekje ‘Zorgen Erna’

Na de uitvaart zijn er voor u als nabestaanden allerlei praktische zaken om te regelen:

 • erfenis afwikkelen
 • financiën regelen
 • verzekeringen afhandelen
 • eventueel een uitkering aanvragen
 • aangifte inkomstenbelasting doen
 • instanties informeren
 • lidmaatschappen en abonnementen beëindigen
 • socialmediaprofielen opzeggen                        

De Laatste Eer Drachten helpt u hiermee op weg via ons boekje ‘Zorgen Erna’. Een gratis checklist met alle belangrijke zaken op een rij. Ook staan in dit boekje adressen van verschillende instanties waar u terecht kunt voor meer informatie, hulp en begeleiding. Voor jonge kinderen en hun ouders hebben we bij DLE Drachten ook verscheidene boekjes speciaal over hun situatie.

Rouwbegeleiding

Verdrietig zijn en ups en downs ervaren: het is een heel normale reactie na een verlies. Maar soms kan het het gemis voor mensen zo groot zijn, en is er zoveel veranderd, dat ze niet weten hoe verder te gaan. Rouwbegeleiding kan dan veel troost en uitkomst bieden. Onze nazorgconsulent informeert u graag over de mogelijkheden van rouwbegeleiding en de bijbehorende tarieven.

TIP: NabestaandenZorg/ Doehetzelfnalatenschap.nl

De Laatste Eer Drachten werkt samen met NabestaandenZorg in Heerenveen. NabestaandenZorg kan u veel van de praktische zorgen uit handen nemen. Van het regelen van belastingen, verzekeringen en bankzaken tot het opzeggen van lidmaatschappen.

Banner_wit_liggend.png

 

Doehetzelf Nalatenschap is ontstaan vanuit jarenlange ervaring in het afwikkelen van nalatenschappen. We begrijpen dat nabestaanden vaak zelf de zaken willen en kunnen afhandelen. Oprichter Max Leffring heeft met zijn expertise en gedreven team een unieke tool ontwikkeld die overzicht en gemak brengt voor alle nabestaanden. Bij Doehetzelf Nalatenschap streven we ernaar om de afwikkeling van nalatenschappen eenvoudiger te maken, zodat je op je eigen tempo en zonder tussenkomst van derden de nalatenschap kunt regelen.
 
Vragen of hulp nodig na een uitvaart? Neem vrijblijvend contact op.