Crematie in Drachten of omgeving? Vertrouw op De Laatste Eer

Crematorium Drachten en De Laatste Eer

Voor elke crematie in of bij Drachten zijn wij al ruim een eeuw dé uitvaartverzorger. Wanneer een dierbare van u is overleden, is De Laatste Eer er voor u. We bieden u 24/7 houvast en betrokkenheid, zowel tijdens de crematie als daarna. En we helpen leden én niet-leden. Voor een crematie in Drachten of omgeving kunt u terecht bij Crematorium Wâldhôf Drachten Opeinde. Hiermee hebben wij een nauwe samenwerking. Onze uitvaartverzorgers informeren u graag over Crematorium Drachten. Samen met u maken we de crematie tot een liefdevol loslaten. 

Een crematorium in Friesland of daarbuiten?

Er is maar één crematorium bij Drachten. Maar natuurlijk bent u vrij om te kiezen voor elk crematorium in Friesland en daarbuiten. Net als Crematorium Wâldhôf Drachten Opeinde beschikken de meeste crematoria in Friesland over alle faciliteiten voor de uitvaartplechtigheid. 

Waarom een crematie in Drachten

Iedereen is vrij om een eigen crematorium te kiezen. Vaak kiezen mensen voor een crematorium in of bij Drachten omdat dit hun eigen woon- of geboorteplaats is. Verder komt het voor dat mensen na hun crematie in Drachten bijgezet willen worden bij een dierbare die al eerder is overleden. In dat geval is er dan ook voor de nabestaanden een gedenkplaats dichtbij.

Begraafplaats en crematorium Drachten Opeinde – Wâldhôf

Wâldhôf is een sfeervol, modern crematorium en uitvaartcentrum. Er is hier veel mogelijk. Van opbaren en uitvaartdienst tot bijzetten op een urnenveld of urnenmuur. As kan hier verstrooid worden op een persoonlijk strooivak.

Andere begraafplaatsen in Drachten voor asbestemming:

- Begraafplaats Slingehof Drachten

Deze begraafplaats heeft een veld voor urnengraven en een urnenmuur. Het verstrooien van as is mogelijk op het algemene strooiveld of op een persoonlijk strooivak. Bij het algemeen strooiveld kan een naambordje op een meerpaal worden geplaatst.

- Zuiderbegraafplaats Drachten

Op het achterste veld is ruimte voor urnengraven en kan as worden verstrooid op een persoonlijk strooivak of op het algemene strooiveld. Bij het algemene strooiveld kan een naambordje op een boomstam worden geplaatst.

Waarom cremeren

De een kiest bewust voor begraven, de ander voor cremeren. Die keuze is heel persoonlijk. Soms kiezen mensen voor cremeren vanuit hun geloofs- of levensovertuiging of vanuit traditie. Anderen omdat ze vinden dat cremeren de cirkel van het leven rondmaakt. Of omdat cremeren goedkoper is. Sommigen kiezen voor cremeren omdat as bij een verhuizing kan worden meegenomen.

Cremeren wanneer?

Volgens de Nederlandse wet mag een overledene niet eerder dan 36 uur en niet later dan 6 werkdagen na het overlijden worden gecremeerd. (Hierbij tellen weekenden en feestdagen niet mee.) De burgemeester kan toestemming geven om af te wijken van deze regel.

Meer weten over een crematie in Drachten? Neem contact op.