Cremeren

Welk crematorium?

Is het de wens van de overledene om gecremeerd te worden? Voor het cremeren van de overledene kunt u terecht bij een crematorium van uw keuze. Er zijn er verschillende in de omgeving. De meeste crematoria beschikken over alle faciliteiten om de uitvaartplechtigheid te laten plaatsvinden. Uw uitvaartverzorger van De Laatste Eer Drachten kan u van alle benodigde informatie voorzien.

Asbestemming

De wet schrijft voordat de as na een crematie gedurende een maand in het crematorium bewaard moet blijven. Die maand kunt u als nabestaanden gebruiken om te besluiten wat er met de as gebeurt. Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt de as bijvoorbeeld verstrooien, bijzetten of er iets van bewaren in een sieraad. U mag de as ook in een sierurn mee naar huis nemen om het op een speciaal plekje te bewaren. De uitvaartverzorger van De Laatste Eer Drachten kan u precies vertellen welke keuzes u heeft.

Uitstel van besluit over asbestemming

Wilt u het maken van een keuze voor de bestemming van de as nog even uitstellen? Dat kan. Het crematorium bewaart de as maximaal een halfjaar voor u. Dat gebeurt in een speciale ruimte, die niet toegankelijk is voor nabestaanden.

 

Vragen over cremeren? Neem contact op.

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827