12 september 2019

Stichting Langstme

Stichting Langstme
"dood & begraven"

Levendige aandacht voor ‘Dood & Begraven’ in Ald Beets en Kortehemmen 

Stichting Langstme organiseert op zaterdag 21 september 2019 in Ald Beets en Kortehemmen een cultureel gebeuren rondom ‘Dood & Begraven’. Kunstenaars geven vorm aan dit gebeuren door middel van gedichten, verhalen en zang. De aanvang is om 10.30 uur op de dodenakker van Ald Beets. In de Kleastertsjerke van Kortehemmen aan de Boerestreek 13 start het program om 12.00 uur dat tot ruim 12.45 duurt.

Dichter Jelou (Groningen), verhalenverteller Sietske Dijkstra (Nijbeets), dichter Marten Visser (Sneek) en zanger Geert van Everdink (Leeuwarden) treden in Ald Beets op. Twee van hen geven ook acte de presence in de Kleastertsjerke, waar Lolke Schurer uit De Wilgen een stukje geschiedenis vertelt over dit eeuwenoude en bijzondere godshuis. Ytsje Hettinga (Koudum) presenteert Friese verzen en het poëtisch slotstuk wordt verzorgd door Margreet Schouwenaar uit Heiloo. 

 

De bijzondere dodenakker van Ald Beets.

In zekere zin appelleert dit gebeuren aan ieders persoonlijke gevoel omtrent leven en sterven. Sterven en dood horen bij het menselijk leven, maar brengen ook gevoelens van verzet, verslagenheid en verdriet te weeg. Kunst leidt ons door deze wereld van emotie en toont de diepte van verdriet, maar biedt ook inzicht en uitzicht. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. 

Dit cultureel evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door crematorium Wâldhôf Opeinde, Stichting van Teyens Fundatie Beetsterzwaag en Uitvaartzorg ‘De Laatste Eer’ uit Drachten.  

 

Terug naar overzicht