Bijzondere begraafplaatsen in Drachten en omgeving 


Kerkelijke begraafplaatsen

Bijzondere begraafplaatsen zijn begraafplaatsen die gesticht zijn en beheerd worden door een religieuze gemeenschap, stichting, vereniging, bedrijf of particulier. Kerkelijke begraafplaatsen vallen ook onder de bijzondere begraafplaatsen. In de gemeenten Smallingerland en Opsterland vindt u kerkelijke begraafplaatsen in Beetsterzwaag, Opeinde, Rottevalle, Houtigehage/Boelenslaan en Ureterp. Kerken kunnen, in tegenstelling tot gemeentelijke begraafplaatsen, voorwaarden stellen aan de personen die hier begraven willen worden. 

Overige bijzondere begraafplaatsen

In de gemeenten Smallingerland en Opsterland vindt u overige bijzondere begraafplaatsen in Bakkeveen, Rottevalle, Boelenslaan/Houtigehage en Beetsterzwaag. Deze kunnen, net als kerkelijke begraafplaatsen, voorwaarden stellen aan de personen die hier begraven willen worden. Zo moet u bij de bovengenoemde begraafplaatsen lid zijn van de vereniging.

Natuurbegraafplaats

In Friesland ook kunt u ook kiezen voor natuurbegraven. Dit kan op de natuurbegraafplaats van Nieuwehorne, bij Heerenveen of Sondel. Op de natuurbegraafplaats heerst eeuwige grafrust: u huurt er een graf voor 250 jaar. Op het graf mag u geen monument plaatsen en de graven liggen niet in strakke rijen verdeeld over het terrein.

 

Uw uitvaartwensen bespreken? Neem vrijblijvend contact op.

 

Bel 24/7 met 0512 - 515 827

 

Kijk ook op wat te doen bij overlijden