Bijzondere begraafplaatsen

 

Kerkelijke begraafplaatsen

In de gemeente Smallingerland en Opsterland zijn o.a kerkelijke begraafplaatsen in  Beetsterzwaag, Opeinde, Rottevalle en Ureterp. Kerken kunnen, in tegenstelling tot gemeentelijke begraafplaatsen, voorwaarden stellen aan de personen die begraven willen worden op de betreffende begraafplaats(en).

Bijzondere begraafplaatsen

In Friesland zijn er ook bijzondere begraafplaasten. Deze zijn meestal particulier bezit van een stichting of vereniging. Net als bij kerkelijk begraafplaatsen kunnen ook hier eisen gesteld worden om te begraven worden. De bijzondere begraafplaats van Bakkeveen, om hier begraven te kunnen worden moet men lid zijn van de vereniging. Dit geldt ook voor de bijzondere begraafplaatsen in Rottevalle, Boelenslaan/Houtigehage en Beetsterzwaag.

Natuurbegraafplaats

Het is in Friesland ook mogelijk te kiezen voor natuurbegraven. In Nieuwehorne, bij Heerenveen, is een natuurbegraafplaats. Kenmerken hiervan zijn eeuwige grafrust, men huurt een graf voor 250 jaar en er wordt niet op rij en regel begraven.  Op het graf mogen geen monumenten worden geplaatst. 

Voor meer informatie hierover kunt terecht bij onze uitvaartverzorgers.

 

Bel 24/7 met 0512 - 515 827

 

Kijk ook op wat te doen bij overlijden