Na de uitvaart

Een nieuwe fase

Na de uitvaart begint een nieuwe fase. U staat voor de taak uw leven vorm te geven zonder degene die is overleden. Een periode van rouw is een normale reactie op het meemaken van een verlies. Rouw is een proces dat iedereen anders ervaart en dat niet voor iedereen even lang duurt. Een actieve, persoonlijke bijdrage aan de uitvaart (in welke vorm dan ook) kan een positief effect hebben op het rouwproces. 

Nazorg

Loslaten en rouwen is een proces dat niet eindigt bij de uitvaart: het begint dan pas. Daarom eindigt ook onze ondersteuning niet bij de uitvaart. Onze nazorg gaat niet alleen over praktische hulp, maar ook over omgaan met verlies. Standaard nemen we ongeveer anderhalve maand na de uitvaart contact met u op om u een kosteloos nazorggesprek te bieden. Ook ontvangt u van ons een handig boekje voor de afhandeling van de vele praktische zaken die na een overlijden nog moeten worden afgehandeld. Daarnaast bieden we een online service. Heeft u behoefte aan extra rouwbegeleiding, dan kunt u daarvoor terecht bij onze nazorgconsulente.

Praktische ondersteuning door uw uitvaartverzorger

Na de uitvaart kan de uitvaartverzorger u behulpzaam zijn met het vervaardigen van dankbetuigingen en eventueel het plaatsen van advertenties. Hetzelfde geldt voor het maken van een keuze voor een gedenkmonument of de bestemming van de as na een crematie – zoals de bijzetting van de urn – etc. Heeft u na de uitvaart nog vragen, of heeft u ondersteuning nodig, dan is de uitvaartverzorger u graag van dienst. U kunt altijd bij ons terecht, maar u kunt ook met de uitvaartverzorger een afspraak bij u thuis maken.

Gedenkmonument uitkiezen

Een gedenkmonument is een persoonlijk symbool, een plaats waar nabestaanden naar kunnen terugkeren om hun dierbare te gedenken. Onze uitvaartverzorger kan u voorbeelden laten zien waaruit u een keuze kunt maken. U kunt er ook voor kiezen een gedenkmonument te laten maken.

 

Heeft u al voor het nazorggesprek behoefte aan contact? Bel 0512-515 827.

Bel 24/7 met 0512 - 515 827

 

Kijk ook op wat te doen bij overlijden