Na de uitvaart

Een nieuwe fase

Na de uitvaart is het een volstrekt normale reactie om een periode van rouw door te maken. Als nabestaanden begint u immers aan een nieuwe fase waarin u uw leven vormgeeft zonder degene die is overleden. Rouw is een proces dat iedereen anders ervaart en dat niet voor iedereen even lang duurt. Uw uitvaartverzorger van De Laatste Eer Drachten zal u hierbij zo goed mogelijk ondersteunen.

Nazorg

Loslaten en rouwen is een proces dat niet eindigt bij de uitvaart: het begint dan pas. Daarom eindigt ook onze ondersteuning niet bij de uitvaart. Onze nazorg gaat niet alleen over praktische hulp, maar ook over omgaan met verlies. Standaard nemen we ongeveer anderhalve maand na de uitvaart contact met u op voor een kosteloos nazorggesprek. Ook ontvangt u van ons een boekje voor de afhandeling van de vele praktische zaken na een overlijden. En heeft u behoefte aan extra rouwbegeleiding, dan brengen we u graag in contact met onze nazorgconsulent(e)

Praktische hulp van uw uitvaartverzorger

Na de uitvaart helpt uw uitvaartverzorger van DLE Drachten u graag met allerlei praktische zaken zoals het maken van dankbetuigingen en het plaatsen van advertenties. Ook denken we graag met u mee over het kiezen van een gedenkmonument of de asbestemming na een crematie. En heeft u na de uitvaart nog vragen? Of heeft u ondersteuning nodig? Dan kunt u altijd terecht bij uw uitvaart­verzorger. Hiervoor kunnen we ook een afspraak bij u thuis maken wanneer u dit op prijs stelt.

Heeft u behoefte aan contact vóór het nazorggesprek? Bel 0512-515 827.