Na de uitvaart
Een nieuwe fase
Na de uitvaart is het een volstrekt normale reactie om een periode van rouw door te maken. Als nabestaanden begint u immers aan een nieuwe fase waarin u uw leven vormgeeft zonder degene die is overleden. Rouw is een proces dat iedereen anders ervaart en dat niet voor iedereen even lang duurt. Uw uitvaartverzorger van De Laatste Eer Drachten zal u hierbij zo goed mogelijk ondersteunen.
Nazorg
Loslaten en rouwen is een proces dat niet eindigt bij de uitvaart: het begint dan pas. Daarom eindigt ook onze ondersteuning niet bij de uitvaart. Onze nazorg gaat niet alleen over praktische hulp, maar ook over omgaan met verlies. Standaard nemen we ongeveer anderhalve maand na de uitvaart contact met u op voor een kosteloos nazorggesprek. Ook ontvangt u van ons een boekje voor de afhandeling van de vele praktische zaken na een overlijden. En heeft u behoefte aan extra rouwbegeleiding, dan brengen we u graag in contact met onze nazorgconsulent(e).
Praktische hulp van uw uitvaartverzorger
Na de uitvaart helpt uw uitvaartverzorger van DLE Drachten u graag met allerlei praktische zaken zoals het maken van dankbetuigingen en het plaatsen van advertenties. Ook denken we graag met u mee over het kiezen van een gedenkmonument of de asbestemming na een crematie. En heeft u na de uitvaart nog vragen? Of heeft u ondersteuning nodig? Dan kunt u altijd terecht bij uw uitvaartverzorger. Hiervoor kunnen we ook een afspraak bij u thuis maken wanneer u dit op prijs stelt.
Heeft u behoefte aan contact vóór het nazorggesprek? Bel 0512-515 827.
Onze laatste blogs

Uitvaart regelen bij leven: Waarom steeds meer mensen hun afscheid vooraf plannen
Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uitvaart bij leven te regelen. Waar dit vroeger vaak werd uitgesteld of zelfs helemaal niet werd besproken, zien we nu een duidelijke trend richting bewust afscheid nemen. In deze blog leest u waarom het vooraf plannen van uw uitvaart rust geeft én praktische voordelen heeft — voor uzelf en voor uw nabestaanden.

Uitvaartkosten en belastingaangifte: Wat mag u wel en niet aftrekken?
Een uitvaart brengt vaak meer kosten met zich mee dan veel mensen vooraf verwachten. Denk aan de kist, bloemen, opbaring, rouwkaarten en de plechtigheid. Nabestaanden vragen zich regelmatig af: zijn uitvaartkosten aftrekbaar bij de belastingaangifte? En: hoe verwerk je die kosten in de erfbelasting? In deze blog leggen we uit hoe het zit met belastingaftrek, wat wel en niet aftrekbaar is en waar u op moet letten bij de aangifte.

Wat gebeurt er met een bankrekening na overlijden? Een handig overzicht
Na het overlijden van een dierbare moeten er veel praktische zaken geregeld worden, waaronder de financiële afhandeling. Wat gebeurt er met een bankrekening bij overlijden? Kun je als nabestaande direct bij het geld op de rekening, of wordt deze geblokkeerd? In deze blog leggen we uit hoe bankzaken na overlijden worden afgehandeld en wat u moet doen om een bankrekening op te heffen na overlijden.