GRAFMONUMENT

 

Een grafmonument is een herinnering aan een dierbare. Herinneringen aan een persoon kunnen naar voren komen in een monument. U kunt kiezen uit verschillende soorten materialen en vormen. Begraafplaatsen hebben vaak wel regels over wat wel of niet is toegestaan aan materialen of afmetingen om op een graf te plaatsen. Onze uitvaartverzorger kan u hier over informeren

Tijd

Na de begrafenis is er ruim de tijd voor het uitzoeken van een monument. Een monument kan niet direct geplaatst worden omdat het graf eerst moet inklinken om verzakking te voorkomen. Meestal is deze periode een half jaar tot een jaar. Dit geeft tijd om een juiste keuze maken uit materialen, vorm en tekst.

Tijdelijk grafmonument

In de periode dat het graf moet inklinken is het mogelijk om een tijdelijke grafmarkering te plaatsen. Dit kan met bijvoorbeeld het plaatsen van een klein steentje of een bordje met de naam erop. Dit mag u eventueel zelf doen of wij kunnen dit voor u verzorgen. Vraag uw uitvaartverzorger naar de mogelijkheden hiervan

Materialen

Materialen die gebruikt kunnen worden voor een grafmonument zijn bijvoorbeeld natuursteen, hout, glas, RVS of een combinatie hiervan. Natuursteen is in verschillende kleuren te krijgen. Het een is sterk, robuust materiaal wat lang mooi kan blijven. Bedenk hierbij wel dat elke steen uniek is. Tekening en kleur nuances kunnen hierbij voorkomen. 

Bij de meeste materialen is mogelijk deze in een gewenste vorm te maken. Dit kan bij een steenhouwerij of bij een kunstenaar.

Tekst

Met de techniek van tegenwoordig is mogelijk om uit verschillende lettertypes te kiezen. Deze kunnen in het gekozen materiaal gegraveerd of opgeplakt worden.

Plaatsen monument

Bij de meeste begraafplaatsen is het verplicht een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een monument. In de regel zal de steenhouwerij die het monument gaat plaatsen hiervoor zorg dragen.

Om verzakking te voorkomen worden de meeste monumenten op een fundering geplaatst. Ook hier zal meestal de steenhouwerij voor zorgen.

 

Bel 24/7 met 0512 - 515 827

 

Kijk ook op wat te doen bij overlijden