GRAFMONUMENT

DLE Drachten toont u graag de mogelijkheden

Een grafmonument fungeert voor nabestaanden vaak als een waardevolle, tastbare herinnering aan een dierbare. Het is een plek die u kunt bezoeken om uw dierbare te gedenken. Voor grafmonu­menten is er vandaag heel veel mogelijk. Denkt u alleen al aan vormen en materiaalsoorten variërend van natuursteen tot glas. Onze uitvaartverzorgers laten u graag de vele voorbeelden zien waaruit u kunt kiezen. Wilt u een graf­monument speciaal op maat laten maken, dan informeren we u graag over geschikte steenhouwerijen of kunstenaars. Verder informeren we u wat wel en niet is toegestaan wat betreft materialen en afmetingen per begraafplaats. 

Wanneer een grafmonument plaatsen?

Na de begrafenis heeft u ruim de tijd om een grafmonument uit te zoeken. Meestal is dit een half jaar tot een jaar. Een monument kan niet direct geplaatst worden omdat het graf eerst moet inklinken om verzakking te voorkomen. Sommige mensen kiezen daarom eerst voor een tijdelijke grafmarkering. Bijvoorbeeld een klein steentje of een bordje met de naam erop. Dit mag u zelf doen, maar DLE Drachten helpt u hier ook graag bij. 

Materiaalsoorten en tekst

Veel mensen kiezen voor een grafmonument van natuursteen. Want het is een sterk en robuust materiaal dat lang mooi blijft en in vele kleuren verkrijgbaar is. Ook hout, glas en roestvrij staal worden veel gebruikt, soms in combinatie. Bij de meeste materialen kunt u het grafmonument laten maken in de vorm die u wenst. Om verzakking te voorkomen, worden monumenten vaak op een fundering geplaatst; meestal regelt de steenhouwerij die u heeft gekozen dit. Voor de tekst op het monument zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden. Deze kunt u laten graveren of opplakken in vrijwel elk lettertype. 

Vergunning

Op de meeste begraafplaatsen is het verplicht om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een monument. Meestal regelt de steenhouwerij die u heeft gekozen dit.

Neem vrijblijvend contact op.