Rouwvervoer in stijl

Rouwvervoer: er is veel mogelijk

Ook voor het begeleiden van de overledene naar de afscheidsplechtigheid en de begraafplaats of het crematorium geldt dat u zelf kunt kiezen wat past bij de persoon die is overleden. De Laatste Eer Drachten zorgt graag voor realisatie van uw wensen en keuzes. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is? Onze uitvaartverzorger kan u uitgebreid informeren over alle mogelijke manieren om de rouwstoet een persoonlijke uitstraling te geven.

Rouwauto kiezen

Een rouwauto is een auto die wordt gebruikt om een overledene in te vervoeren van het huisadres naar een uitvaartcentrum of van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of het crematorium. Er is tegenwoordig veel keuze in begrafenisauto’s. Naast de bekende zwarte begrafenisauto zijn er ook stijlvolle rouwauto’s in andere kleuren, zoals zilvergrijs of wit. Daarbij kunt u kiezen uit moderne en klassieke auto’s.

Ander rouwvervoer

U kunt in plaats van een auto ook een ander vervoermiddel kiezen voor het overbrengen van de overledene. Voorbeelden zijn paard en wagen, een rouwkoets, schip, bakfiets, uitvaartbus of uitvaartmotor. Bespreek uw wensen en ideeën met uw uitvaartverzorger.

Rouwstoet

Wanneer de overledene naar de laatste rustplaats wordt begeleid, worden voorop de rouwauto rouwvlaggetjes geplaatst. Zo is het voor ander verkeer zichtbaar dat het om een rouwauto gaat met daarin een overledene. Tijdens de uitvaart spreken we bij een rij auto's van een rouwstoet. De rouwstoet bestaat uit de rouwauto (staatsiewagen) met eventuele volgauto’s.

Rouwstoet in het verkeer

Voor een rouwauto met officiële vlaggetjes en volgauto’s gelden op gelijkwaardige kruisingen speciale voorrangsregels. Een rouwstoet met een begrafenisauto en volgauto’s mag niet door rood rijden.

 

Bespreek uw wensen voor het rouwvervoer met uw uitvaartbegeleider. Neem contact op.

Bel 24/7 met 0512 - 515 827

 

Kijk ook op wat te doen bij overlijden