Rouwvervoer in stijl

Rouwvervoer goed geregeld door DLE Drachten

Vandaag de dag maken mensen van de uitvaart vaak een heel persoonlijke ceremonie. Dit geldt ook voor voor het vervoer van de overledene naar de afscheidsplechtigheid en de begraafplaats of het crematorium. De uitvaartverzorgers van Laatste Eer Drachten denken graag met u mee om het vervoer te laten aansluiten bij uw wensen.

De rouwauto

Tegenwoordig is er veel keuze wat betreft de rouwauto. Naast de bekende zwarte begrafenisauto zijn er ook stijlvolle rouwauto’s in andere kleuren, zoals zilvergrijs of wit. Daarbij kunt u kiezen uit moderne en klassieke auto’s.

Ander rouwvervoer

Een rouwauto is niet verplicht. U kunt ook kiezen voor een ander vervoermiddel. Zo gebruiken mensen tegenwoordig wel een paard en wagen, rouwkoets, schip, bakfiets, uitvaartbus of uitvaartmotor

Rouwstoet in het verkeer

Wanneer de overledene naar de laatste rustplaats wordt begeleid, worden voorop de rouwauto rouwvlaggetjes geplaatst. Zo is het voor andere verkeersdeelnemers zichtbaar dat het een rouwauto betreft met daarin een overledene. Voor een rouwauto met officiële vlaggetjes en volgauto’s gelden speciale voorrangsregels op gelijkwaardige kruisingen. Een rouwstoet met een begrafenisauto en volgauto’s mag niet door rood rijden. 

Neem vrijblijvend contact op.