Rouwvervoer in stijl
Rouwvervoer goed geregeld door DLE Drachten
Vandaag de dag maken mensen van de uitvaart vaak een heel persoonlijke ceremonie. Dit geldt ook voor voor het vervoer van de overledene naar de afscheidsplechtigheid en de begraafplaats of het crematorium. De uitvaartverzorgers van Laatste Eer Drachten denken graag met u mee om het vervoer te laten aansluiten bij uw wensen.
De rouwauto
Tegenwoordig is er veel keuze wat betreft de rouwauto. Naast de bekende zwarte begrafenisauto zijn er ook stijlvolle rouwauto’s in andere kleuren, zoals zilvergrijs of wit. Daarbij kunt u kiezen uit moderne en klassieke auto’s.
Ander rouwvervoer
Een rouwauto is niet verplicht. U kunt ook kiezen voor een ander vervoermiddel. Zo gebruiken mensen tegenwoordig wel een paard en wagen, rouwkoets, schip, bakfiets, uitvaartbus of uitvaartmotor.
Rouwstoet in het verkeer
Wanneer de overledene naar de laatste rustplaats wordt begeleid, worden voorop de rouwauto rouwvlaggetjes geplaatst. Zo is het voor andere verkeersdeelnemers zichtbaar dat het een rouwauto betreft met daarin een overledene. Voor een rouwauto met officiële vlaggetjes en volgauto’s gelden speciale voorrangsregels op gelijkwaardige kruisingen. Een rouwstoet met een begrafenisauto en volgauto’s mag niet door rood rijden.
Onze laatste blogs
Euthanasie en uitvaart voorbespreken: Wat je moet weten over planning en wensen
Euthanasie is een ingrijpende beslissing die veel vraagt van zowel de persoon die ervoor kiest als de nabestaanden. Naast de medische en emotionele aspecten, is er ook de behoefte aan zorgvuldige planning, waaronder het bespreken van de uitvaart. Het voorbespreken van een uitvaart na euthanasie kan veel rust en helderheid brengen voor alle betrokkenen. In deze blog lees je wat je moet weten over het plannen van een uitvaart na euthanasie en hoe je jouw wensen vast kunt leggen.
Stille crematie: wat is het en waarom kiezen mensen ervoor?
Een stille crematie ook wel bekend als een 'technische crematie', is een relatief onbekend, maar steeds populairder wordend alternatief binnen de uitvaartwereld. Terwijl veel mensen bekend zijn met de traditionele crematie, waarbij een ceremonie en een samenkomst van familie en vrienden centraal staan, biedt de stille crematie een soberder en intiemer alternatief. Maar wat houdt een stille crematie precies in, en waarom kiezen steeds meer mensen hiervoor? In deze blog leggen we uit wat een stille crematie inhoudt, voor wie het geschikt is, en wat de redenen zijn om hiervoor te kiezen.
Wat is resomeren? Een milieuvriendelijk alternatief voor cremeren
In de zoektocht naar duurzamere en milieuvriendelijkere uitvaartmethoden is resomeren een innovatieve ontwikkeling die steeds meer aandacht krijgt. Resomeren, ook wel bekend als alkalische hydrolyse of watercrematie, biedt een groen alternatief voor de traditionele methoden van begraven en cremeren. Hoewel resomeren (nog) niet is toegestaan in Nederland, is het interessant om te begrijpen wat resomeren precies inhoudt en waarom het als milieuvriendelijker wordt beschouwd.
Wat is lijkschouw en wat zijn de regels?
Bij elk overlijden in Nederland wordt een proces in gang gezet om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Dit proces, bekend als lijkschouw, is essentieel om vast te stellen of iemand op natuurlijke wijze is overleden of dat er mogelijk sprake is van een niet-natuurlijke dood, zoals een misdrijf of ongeval. In deze blog leggen we uit wat lijkschouw precies inhoudt, welke regels erbij komen kijken, en waarom het zo'n belangrijke procedure is.
Bijzondere uitvaart organiseren? 10 tips voor een persoonlijk afscheid
Het organiseren van een uitvaart is een unieke en persoonlijke gebeurtenis. Het biedt de mogelijkheid om een leven te vieren op een manier die past bij de overledene. Hier zijn 10 tips om persoonlijke elementen toe te voegen aan een uitvaart en er een persoonlijke uitvaart van te maken.