Uitvaartbloemen
Uw bloemen goed geregeld door DLE Drachten
Bloemen zijn een symbool voor de liefde voor de overledene. Ook bieden ze bieden troost aan de nabestaanden. Niet voor niets hebben bloemen vaak een belangrijke plek bij een uitvaart. Meestal gebeurt dat in de vorm van een bloemstuk. Ook worden uitvaartbloemen weleens uitgedeeld tijdens de afscheidsceremonie. De uitvaartverzorgers van Laatste Eer Drachten helpen u graag met het uitkiezen en regelen van de bloemen. Uiteraard bent u vrij om zelf voor bloemstukken te zorgen.
Wat gebeurt er na afloop met de bloemen?
U bepaalt zelf wat er na de uitvaart gebeurt met de bloemen. Bij een begrafenis laten mensen ze vaak op het graf liggen totdat ze zijn uitgebloeid. Bij een crematie is er op het crematorium vaak een speciale plaats waar u de bloemen kunt neerleggen. Het crematorium ruimt de bloemen na verloop van tijd op. U kunt de bloemen ook meenemen naar huis en bijvoorbeeld laten drogen. Soms nemen de nabestaanden de uitvaartbloemen mee om neer te leggen bij een ander familiegraf.
Welke bloemen kiezen?
Veel mensen vinden rode, witte, gele of champagnekleurige rozen goed passen bij een uitvaart. Maar dat is heel persoonlijk. Wist u dat elke bloemsoort een eigen betekenis heeft?
- Amaryllis - betoverende schoonheid
- Aronskelk, Calla - de maagd Maria
- Camelia - schoonheid
- Heemstroos - tedere schoonheid
- Jasmijn - vriendschap en naastenliefde
- Kogelamarant - eeuwigdurende liefde
- Lelietje-van-dalen - Christus
- Lotus - zuiverheid
- Madeliefje - reinheid, maagdelijkheid
- Rode anjer - zuivere liefde
- Roze anjer - ik zal je nooit vergeten
- Roze roos - jij en ik
- Tulp - ik bid voor je
- Vergeet-mij-nietje - ware liefde
- Witte chrysant - Allerzielen
- Witte en rode rozen - voor altijd samen
- Witte lelie - geestelijke reinheid en het Mariasymbool
- Zonnebloem - gerichtheid naar God
Onze laatste blogs

Uitvaart regelen bij leven: Waarom steeds meer mensen hun afscheid vooraf plannen
Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun uitvaart bij leven te regelen. Waar dit vroeger vaak werd uitgesteld of zelfs helemaal niet werd besproken, zien we nu een duidelijke trend richting bewust afscheid nemen. In deze blog leest u waarom het vooraf plannen van uw uitvaart rust geeft én praktische voordelen heeft — voor uzelf en voor uw nabestaanden.

Uitvaartkosten en belastingaangifte: Wat mag u wel en niet aftrekken?
Een uitvaart brengt vaak meer kosten met zich mee dan veel mensen vooraf verwachten. Denk aan de kist, bloemen, opbaring, rouwkaarten en de plechtigheid. Nabestaanden vragen zich regelmatig af: zijn uitvaartkosten aftrekbaar bij de belastingaangifte? En: hoe verwerk je die kosten in de erfbelasting? In deze blog leggen we uit hoe het zit met belastingaftrek, wat wel en niet aftrekbaar is en waar u op moet letten bij de aangifte.

Wat gebeurt er met een bankrekening na overlijden? Een handig overzicht
Na het overlijden van een dierbare moeten er veel praktische zaken geregeld worden, waaronder de financiële afhandeling. Wat gebeurt er met een bankrekening bij overlijden? Kun je als nabestaande direct bij het geld op de rekening, of wordt deze geblokkeerd? In deze blog leggen we uit hoe bankzaken na overlijden worden afgehandeld en wat u moet doen om een bankrekening op te heffen na overlijden.