Uitvaart regelen

Uitvaart met aandacht

Een afscheid gaat misschien wel meer over het leven dan over de dood. Is iemand die dichtbij u stond overleden? Samen met u geven we vorm aan het afscheid en de uitvaart. Daarbij staan we stil bij de mens die de overledene was. We delen verhalen. We worden ons nog meer bewust van de betekenis die iemand had. We zoeken naar een balans tussen tradities en persoonlijke invulling. Zo wordt een afscheid een liefdevol loslaten. 

Wat te doen na een overlijden?

Vlak nadat iemand is overleden, moeten de naasten een aantal zaken regelen. Gelukkig is het niet nodig om onmiddellijk verzorging of koeling te regelen en allemaal mensen te bellen. Voordat u in actie moet komen, is er ook ruimte voor de eerste emoties en om enigszins tot rust te komen. Wat er in de eerste uren na het overlijden precies moet gebeuren, leest u bij Wat te doen bij overlijden.

Een uitvaart regelen, hoe gaat dat?

Bij een overlijden komt veel kijken. Misschien staat uw hoofd helemaal niet naar al die praktische zaken. Onze uitvaartbegeleider helpt u om overzicht te houden en om de uitvaart goed te regelen. Daarbij staan uitvaartwensen van de overledene en de nabestaanden voorop. In een eerste gesprek nemen wij deze wensen in alle rust met u door.

Een persoonlijk uitvaart regelen

Er zijn geen twee mensen hetzelfde. Uw levensverhaal is uniek. Voor de een hoort bij een persoonlijke uitvaart een passend afscheidswoord, een persoonlijke muziekkeuze en een groots afscheid met veel bezoekers. De ander kiest voor kindertekeningen of een bijzondere rouwstoet en een intiem afscheid in kleine kring. Om van uw uitvaart een bijzondere gebeurtenis te maken, zijn er vele mogelijkheden. Onze uitvaartbegeleider staat samen met u stil bij het leven van de overledene en helpt u bij een persoonlijke invulling van het afscheid. Zo wordt de uitvaart een liefdevol loslaten.

 

Overlijden melden? Bel 0512-515827. (ook als u niet-lid bent of elders verzekerd)

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827