Uitvaartkisten

Ruime keuze bij DLE Drachten

Vaak staan mensen er niet bij stil, maar vandaag de dag is er zo veel mogelijk als het gaat om uitvaartkisten. Past een eenvoudige of juist uitbundige kist het best bij het karakter en de levensweg van de overledene? Zoekt u een klassieke of juist moderne uitstraling? De Laatste Eer helpt u met een uitgebreid assortiment kisten van o.a de volgende houtsoorten:

  • eiken
  • populier
  • vuren
  • douglasspar

Daarnaast heeft u keuze uit verschillende lakafwerkingen, kleuren, soorten bekleding en handgrepen. Al onze uitvaartkisten voldoen aan de wettelijke eisen en hebben het FSC keurmerk. 

Wel of geen kist verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om een uitvaartkist te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een lijkwade of lijkhoes. De overledene kan worden vervoerd op een draagplank of lijkbaar of in een mand. Echter, sommige crematoria stellen een kist verplicht. Onze uitvaartverzorgers informeren u hier graag over. 

Kistkleed

Over de kist kunt u een kistkleed leggen met een foto, tekening of persoonlijke tekst. Een kistkleed fungeert na de uitvaart als een waardevol aandenken.

Kist met beschilderingen

Wilt u uw eigen kist beschilderen of dat laten doen door uw kleinkinderen of anderen? Dat mag. Ook een foto-opdruk of bespuiting van de kist in een bepaalde kleur behoort tot de mogelijkheden. Sommige kunstenaars hebben zich toegelegd op het ontwerpen en beschilderen van uitvaartkisten.

Voorwerp meegeven in de kist

Wilt u de overledene een betekenisvol voorwerp meegeven? Bijvoorbeeld een tekening, briefje, knuffel of ander persoonlijk voorwerp. Ook dat kan, zolang het niet in plastic is verpakt en het de grond niet bevuilt. Het voorwerp is bij voorkeur gemaakt van natuurlijke materialen.

Neem vrijblijvend contact op.