Uitvaartkisten

Uitvaartkisten: ruime keuze

In wat voor uitvaartkist wilt u de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats brengen? De Laatste Eer Drachten biedt een ruime keuze uit uitvaartkisten. U kunt kiezen wat bij de overledene en bij u past. De meest gangbare modellen kunnen direct uit voorraad worden geleverd. U kunt ook kiezen voor een bijzonder model uitvaartkist die binnen 24 uur leverbaar is.

Uitvaartkist en crematie

Het is niet wettelijk verplicht om een uitvaartkist te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een lijkwade of lijkhoes. De overledene kan worden vervoerd op een draagplank of lijkbaar of in een mand. Sommige crematoria stellen een kist echter verplicht. Informeer hiernaar bij uw uitvaartverzorger.

Grafkist kiezen

De voorkeur van de een gaat uit naar een eenvoudige houten kist, de ander naar een uitbundig versierde kist, een kist met klassieke uitstraling of een strakke, moderne kist. Er is veel mogelijk.

Kistkleed

Over de kist kunt u een kistkleed leggen met een foto, tekening of persoonlijke tekst. Een kistkleed fungeert na de uitvaart als een waardevol aandenken.

Kist met beschilderingen

Wilt u uw eigen kist beschilderen of dat uw kleinkinderen of anderen laten doen? Dat mag. Ook een foto-opdruk of bespuiting van de kist in een bepaalde kleur behoort tot de mogelijkheden. Sommige kunstenaars hebben zich toegelegd op het ontwerpen en beschilderen van uitvaartkisten.

Voorwerp meegeven in de begrafenis kist

Zolang het niet in plastic is verpakt en het de grond niet bevuilt, kunt u de overledene een betekenisvol voorwerp meegeven. Bijvoorbeeld een tekening, briefje, knuffel of ander persoonlijk voorwerp. Het voorwerp is bij voorkeur gemaakt van natuurlijke materialen.

 

Meer weten over uitvaartkisten? Neem contact op.

Bel 24/7 met 0512 - 515 827

 

Kijk ook op wat te doen bij overlijden