Opbaren

Waar opbaren?

Van het moment van overlijden tot aan de uitvaart wordt iemand die is overleden opgebaard. Zo kunnen nabestaanden in alle rust afscheid nemen. Opbaren van een overledene kan op verschillende plekken en manieren.

Opbaren in Uitvaartcentrum Slingehof of Kapelkerk

U kunt kiezen voor opbaring van de overledene in ons Uitvaartcentrum Slingehof  of in de Kapelkerk te Drachten. Een rustige plek die van alle faciliteiten is voorzien.

Thuis opbaren

Soms kiezen nabestaanden ervoor de laatste dagen met hun dierbare thuis door te brengen. De Laatste Eer Drachten beschikt over alle faciliteiten om het thuis opbaren verantwoord voor u te verzorgen. Op een bed of in een kist, met of zonder koeling. De uitvaartverzorger komt dagelijks controleren of de opbaring zonder problemen verloopt.

Elders opbaren

U kunt de overledene thuis of in een uitvaartcentrum opbaren. Maar er is nog meer mogelijk. U mag ook kiezen voor bijvoorbeeld een verenigingsgebouw, clubhuis of kerk. Ook een combinatie van enkele dagen thuis en daarna op een andere locatie is mogelijk.

Persoonlijk opbaren

Met weinig middelen kunt u de overledene op een heel persoonlijke manier opbaren, ook als hij of zij niet thuis wordt opgebaard. Zet bijvoorbeeld een foto en enkele persoonlijke voorwerpen neer, of kaarsen en bloemen, en draai muziek waar de overledene van hield.

 

Opbaren bij Uitvaartcentrum Slingehof of Kapelkerk? Kom vrijblijvend kijken.

24 uur per dag bereikbaar op
telefoonnummer: 0512 - 515 827