Muziek tijdens de uitvaart
Persoonlijke begrafenis muziek
Muziek is vaak een belangrijk onderdeel tijdens het afscheid van een dierbare. Voor veel mensen zegt muziek juist wat woorden moeilijker uitdrukken. Muziek is immers sfeerbepalend. Zo kan uw zelf gekozen begrafenis muziek herinneringen naar boven halen en helpen om emoties of gevoelens uit te drukken. Veel mensen gebruiken de tekst van een liedje ook tijdens een toespraak of op de rouwkaart. De uitvaartverzorgers van Laatste Eer Drachten denken graag met u mee over geschikte muziek tijdens de begrafenis.
Welke afscheidsmuziek?
Welke muziek vindt u passen bij de uitvaartplechtigheid? Klassiek, modern, Nederlandstalig of anders? Op het internet zijn allerlei lijsten te vinden met veel gespeelde begrafenis muziek. Sommige van deze muziekstukken of liedjes zijn speciaal geschreven voor begrafenissen en crematies. U mag ook heel andere muziek kiezen, zoals muziek waar de overledene van hield, of muziek als onderdeel van de liturgie die u tijdens de afscheidsplechtigheid gebruikt. Mooie liedjes voor de begrafenis kunnen een diepe indruk achterlaten en bijdragen aan een betekenisvol afscheid.
Muziek en andere media in uitvaartcentrum Slingehof
De aula in ons Uitvaartcentrum Slingehof beschikt over een moderne geluidsinstallatie voor het afspelen van uw begrafenis muziek. U kunt de muziek aanleveren op cd en USB-stick. Ook via e-mail is mogelijk, maar houdt u er rekening mee dat e-mail niet geschikt is voor het verzenden van grote muziekbestanden. In onze aula kunt u ook gebruik maken van het aanwezige orgel. Wilt u foto’s en filmpjes laten zien, dan kunt u gebruik maken van onze grote beeldschermprojector.
Uitvaartplechtigheid opnemen
In Uitvaartcentrum Slingehof nemen we de ceremonie graag voor u op. U kunt kiezen voor een video- en/of audio-opname, die we u aanleveren op een USB-stick. Zo kunt u niet alleen de mooie muziek tijdens de begrafenis, maar ook de rest van de ceremonie bewaren als blijvende herinnering.
Onze laatste blogs

Digitale nalatenschap: Wat gebeurt er met social media na overlijden?
In het digitale tijdperk laat vrijwel iedereen online sporen na: foto’s op Instagram, gesprekken op WhatsApp, vriendschappen op Facebook en video’s op YouTube. Maar wat gebeurt er met al die accounts als iemand overlijdt? En wie mag daar dan iets mee doen? In deze blog leest u wat een digitale nalatenschap inhoudt, hoe u zaken kunt regelen vóór het overlijden, en wat nabestaanden kunnen doen na het overlijden.

Begraven of cremeren: Wat past bij u?
De keuze tussen begraven of cremeren is een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten nemen na een overlijden. Vaak heeft de overledene deze keuze al vastgelegd, maar dat is lang niet altijd het geval. Wat past bij u – of wat zou u zelf willen? In deze blog bespreken we de belangrijkste overwegingen én de persoonlijke, financiële en praktische kanten van beide opties.

Uitvaart zonder verzekering: Wat moet u weten?
Een uitvaart zonder verzekering kan veel vragen oproepen. Want wie regelt dan de kosten? En hoe zorgt u dat het afscheid toch verloopt zoals u of uw dierbare dat zou willen? Bij De Laatste Eer begeleiden we ook families zonder uitvaartverzekering, en helpen we bij het maken van bewuste keuzes — ongeacht uw situatie. In deze blog leggen we uit wat er komt kijken bij een uitvaart zonder verzekering en hoe u toch grip houdt op de kosten en uitvoering.