Muziek tijdens de uitvaart

Persoonlijke uitvaartmuziek

Muziek is vaak een belangrijk onderdeel tijdens het afscheid van een dierbare. Voor veel mensen zegt muziek juist wat woorden moeilijker uitdrukken. Muziek is immers sfeerbepalend. Zo kan uw zelf gekozen uitvaartmuziek herinneringen naar boven halen en helpen om emoties of gevoelens uit te drukken. Veel mensen gebruiken de tekst van een liedje ook tijdens een toespraak of op de rouwkaart. De uitvaartverzorgers van Laatste Eer Drachten denken graag met u mee over geschikte muziek tijdens de uitvaart.

Welke afscheidsmuziek?

Welke muziek vindt u passen bij de uitvaartplechtigheid? Klassiek, modern, Nederlandstalig of anders? Op het internet zijn allerlei lijsten te vinden met veel gespeelde uitvaartmuziek. Sommige van deze muziekstukken of liedjes zijn speciaal geschreven voor begrafenissen en crematies. U mag ook heel andere muziek kiezen, zoals muziek waar de overledene van hield, of muziek als onderdeel van de liturgie die u tijdens de afscheidsplechtigheid gebruikt. 

Muziek en andere media in uitvaartcentrum Slingehof

De aula in ons Uitvaartcentrum Slingehof beschikt over een moderne geluidsinstallatie voor het afspelen van uw uitvaartmuziek. U kunt de muziek aanleveren op cd en USB-stick. Ook via e-mail is mogelijk, maar houdt u er rekening mee dat e-mail niet geschikt is voor het verzenden van grote muziekbestanden. In onze aula kunt u ook gebruik maken van het aanwezige orgel. Wilt u foto’s en filmpjes laten zien, dan kunt u gebruik maken van onze grote beeldschermprojector. 

Uitvaartplechtigheid opnemen

In Uitvaartcentrum Slingehof nemen we de ceremonie graag voor u op. U kunt kiezen voor een video- en/of audio-opname, die we u aanleveren op een USB-stick.

Neem vrijblijvend contact op.